Mascara este baza machiajului. Fie că optezi pentru un look natural sau pentru unul mai îndrăzneț pentru o ocazie specială, accentuarea ochilor este cea mai importantă parte a machiajului. Prin urmare, alegerea rimelului nu este deloc o sarcină ușoară. Genele au necesități diferite, așa că trebuie să știți cum să le satisfaceți cerințele.
Ce tipuri de mascara putem distinge?
Dacă nu știți ce rimel să alegeți, în primul rând, acordați atenție tipului de gene. Din cauza diversității lor, ar trebui să alegeți o mascara pentru nevoile lor specifice. Există patru tipuri principale de rimel:
- un rimel de îngroșare - sporește vizual volumul și îngroașă genele, astfel că este cel mai des folosit de către deținătorii genelor subțiri și rare,
- un rimel de alungire - face ca genele scurte să pară mai lungi și, de multe ori, vizual mai ridicate,
- un rimel de curbare - ridică genele drepte, conferindu-le un efect ondulat și rotunjind vizual ochii,
- un rimel rezistent la apă - caracterizat de o formulă specială cu ingrediente rezistente la apă (adesea uleiuri), astfel că nu se estompează nici măcar în timpul înotului sau al dușului.
Producătorii încearcă să combine aceste proprietăți și să creeze produse 2 în 1 și, uneori, 3 în 1. Fiecare dintre ele ne permite să obținem rezultate diferite, mai ales dacă formula sa este potrivită pentru a mări volumul prin adăugarea de straturi suplimentare de rimel. Dacă vă place efectul popular al genelor puternic acoperite și considerați că un singur strat nu este suficient, această opțiune vă va interesa.
La ce să atrageți atenție atunci când alegeți o mascara?
După cum am menționat, fiecare rimel este conceput pentru nevoi specifice, iar rolul său principal este de a evidenția privirea. Înainte de a vă decide asupra unui rimel concret, acordați atenție celor mai importante caracteristici ale produsului.
Mascara - o perie bună
O perie cu forma potrivită, realizată din material de înaltă calitate, poate ajunge la rădăcina genelor și la cele mai scurte gene, le poate separa și curba. Așadar, dacă vă întrebați ce rimel să alegeți, țineți cont întotdeauna de forma periei. Este super importantă pentru efectele de machiaj pe care doriți să le obțineți. Pentru unele, aceasta poate fi o informație foarte surprinzătoare, deoarece multe femei nu acordă atenție periei atunci când își aleg rimelul.
Cele mai populare perii de mascara sunt:
- O perie în formă de pieptene, în care perii sunt așezați doar pe o parte a periei. Funcționează cel mai bine în cazul genelor scurte și rare, deoarece ajunge cu ușurință la cele mai scurte fire de păr și le separă cu precizie.
- O perie dreaptă din silicon, ideală pentru genele mai lungi. Este cel mai popular tip de perie pentru rimel, care poate fi întâlnit la majoritatea rimelurilor.
- O perie din silicon în formă de con se dovedește a fi unul dintre cele mai bune tipuri pentru ondularea genelor și vă permite să ajungeți cu mare precizie la cele mai scurte gene din colțurile ochilor, fără a lăsa pete pe pleoapă. De asemenea, funcționează foarte bine dacă doriți să sporiți volumul.
- O perie din silicon ușor curbată, cu peri scurți pe o parte și peri mai lungi pe cealaltă. Cel mai des aleasă de posesoarele de gene drepte, deoarece face o treabă bună în curbarea acestora, mai ales atunci când se aplică un strat suplimentar de mascara.
- O perie din silicon în formă de bilă. Deși are un design foarte specific, care nu seamănă cu mascara obișnuită, este perfectă pentru a ajunge chiar și la cele mai mici gene. De asemenea, vă permite să aplicați rimelul din toate unghiurile posibile pentru a ajunge la cele mai scurte gene.
- O perie foarte îngustă cu peri spiralați. A fost creată pentru genele drepte, puțin predispuse la stilizare, deoarece vă permite să aplicați rimelul cu precizie și se descurcă de minune la curbarea genelor.
- O perie groasă și mare, realizată din peri clasici, care poate părea un pic dezordonată. Acest tip de perie este conceput pentru a conferi genelor un volum extrem de mare folosind o mulțime de produse. Poate părea un pic dificil de lucrat cu ea, dar odată ce veți căpăta îndemânare, veți aprecia rezultatele pe care le oferă.
- O perie clasică, cu un design simplu, folosită de majoritatea producătorilor de rimeluri. Este practic infailibilă cu orice formulă de mascara.
Mascara - formula corectă
Cele mai ieftine rimeluri au tendința de a se fărâmița și de a se risipi. Acest lucru nu este plăcut, deoarece pătrunderea rimelului în ochi poate provoca lăcrimare și roșeață. În plus, arată pur și simplu foarte inestetic. La fel se întâmplă și atunci când rimelul se pătează pe pleoape după ce intră în contact cu umiditatea. Prin urmare, fiți atenți la afirmațiile producătorilor cu privire la durabilitatea produselor lor și citiți recenziile utilizatorilor pentru a afla care rimel este cel mai bun.
Mascara - ingrediente de condiționare
Este cunoscut faptul că mascara face parte din produsele de machiaj. Acesta este mai degrabă asociat cu machiajul decât cu îngrijirea genelor. Însă acest concept este un pic greșit. De mulți ani, producătorii îmbogățesc formulele produselor lor cu diverse ingrediente valoroase, cum ar fi:
- acidul hialuronic, este responsabil de reținerea apei în păr și de hidratarea profundă, conferind genelor un aspect mai sănătos
- cheratina, principalul element constitutiv al firului de păr - crește rezistența genelor și le întărește,
- pantenolul, care sporește strălucirea și asigură hrănirea,
- uleiuri naturale, precum uleiul de ricin, de jojoba sau de argan, care protejează și întăresc genele,
- ceară naturală cu funcție protectoare - formează un strat protector delicat în jurul firului de păr, îl lubrifiază și înmoaie,
- extracte botanice care, de asemenea, hidratează genele și previn ruperea lor,
- vitamina E, care oferă nutriție și protecție genelor.
Dacă vă întrebați ce rimel să alegeți, vă recomandăm să acordați atenție ingredientelor pe care le conține. Datorită acestora, genele dvs. pot căpăta ceva mai mult decât un aspect frumos. Hrănirea și hidratarea genelor este cheia pentru a le menține în stare bună. De aceea, încercați întotdeauna să verificați calitatea rimelului care vă interesează și nu cumpărați produse de valoare redusă, care vă vor usca genele și vor provoca căderea lor.