Aplicarea rimelului este considerată cel mai simplu pas din cadrul unei rutine de machiaj. Cu toate acestea, cele mai multe dintre noi nu realizează greșelile care împiedică mascara să reziste toată ziua sau o fac să producă efecte mai slabe. Verificați dacă faceți vreuna dintre aceste greșeli și eliminați-le cât mai repede.
Aplicarea rimelului a eșuat. De ce nu sunteți mulțumită de machiajul ochilor dvs
Mascara aplicată incorect vă poate ruina cu siguranță starea de spirit, în special atunci când depistați gene îngrozitoare, păianjenate și lipicioase în mijlocul zilei. Nici rimelul care provoacă ochi de raton sau care se scamează și cade pe obraji nu vă va face să vă simțiți mai bine. Greșelile din timpul aplicării rimelului pot înrăutăți starea genelor dvs., provocând uscăciune, rupere sau chiar cădere excesivă. Mai jos am adunat cele mai populare greșeli de aplicare a rimelului pe care le puteți elimina cu ușurință.
Greșelile aplicării rimelului
-
Aplicați prea mult rimel
Visând la efecte spectaculoase, avem tendința de a aplica câteva straturi de rimel în timpul rutinei de machiaj. Asta nu este rău, dar - ca întotdeauna - moderația este binevenită. Îndepărtarea excesului de rimel de pe stick este, de asemenea, extrem de importantă în timpul aplicării. Puteți folosi un șervețel. Nu vă recomandăm să îl ștergeți de tub, deoarece, probabil, se va usca pe tub și pur și simplu se va desprinde.
Pentru a obține un volum și o lungime îndrăzneață a genelor, avem nevoie de două sau trei straturi maximum, însă există soluții mai bune pe care le recomandăm. În primul rând, ar trebui să căutați o mascara cu scop specific. Piața cosmeticelor oferă tone de rimeluri pentru lungime sau volum, care necesită doar un singur strat pentru a oferi genelor aspectul dorit.
Aplicarea unui primer pentru rimel este o altă soluție eficientă. Acesta este un produs valoros, întrucât oferă efecte de condiționare și protecție. O bază pentru rimel ușurează aplicarea acestuia, reduce descuamarea și pătarea, plus că adaugă o grosime vizibilă genelor și menține hidratarea. Ingredientele hrănitoare dintr-o bază pentru rimel pătrund în gene și le condiționează, iar dvs. aveți nevoie doar de un singur strat de rimel pentru a obține îngroșarea și lungimea dorită a genelor.
-
Folosiți greșit ondulatorul de gene
Din păcate, chiar dacă este unul dintre cele mai populare accesorii de machiaj, nu este întotdeauna folosit în mod corect. Cel mai important este să folosim un ondulator de gene înainte de a aplica rimelul. Folosirea acestuia după aplicarea rimelului poate duce la ruperea sau smulgerea genelor!
Nu uitați să îl folosiți întotdeauna pe genele curate, fără machiaj. Instrumentul vă va permite să ridicați și să vă curbați genele și, cu ajutorul unui rimel bun, efectul va dura toată ziua.
-
Adăugați mai mult rimel în timpul zilei
În zilele aglomerate, graba și suprasolicitarea de la serviciu ne pot afecta machiajul. Retușurile de machiaj sunt în totalitate binevenite, însă, aplicarea unui strat proaspăt de rimel pe genele care au fost deja acoperite cu rimel cu câteva ore înainte este o mare greșeală. În timpul orelor de purtare, genele adună praf și scame de pe hainele noastre, motiv pentru care stratul proaspăt de rimel lasă genele lipite și aglomerate, făcându-ne să arătăm mai rău.
Dacă doriți să aplicați mai mult rimel, înlăturarea rimelului pe care l-ați aplicat anterior este cea mai bună idee. Folosiți un tampon de bumbac și un bețișor Q-tip. Puneți tamponul sub gene și îndepărtați ușor produsul, alunecând delicat un bețișor Q-tip umed de la baza genelor spre vârfuri. Procedând astfel, nu vă veți distruge întregul machiaj. Acum puteți aplica un nou strat de rimel.
-
Folosiți un rimel vechi
Orice produs are o dată de expirare, la fel și rimelul. Formal, mascara trebuie înlocuită la fiecare două sau trei luni. Formula expirată nu asigură o acoperire uniformă; se îngroașă, așa că este aplicată pe gene în mod neuniform și le lipește imediat. Cocoloașele formate nu arată deloc îngrijit, cu siguranță. Pentru a înrăutăți lucrurile, este foarte probabil ca acestea să pătrundă în interiorul ochiului, provocând senzație de arsură, ochi înlăcrimați și roșeață. Un rimel vechi influențează foarte rău părul genelor. Face ca acestea să devină uscate și poate provoca ruperea lor și - în cel mai rău caz - pierderea genelor.
Nu uitați că organul ocular este extrem de delicat și nu ar trebui să fie expus la astfel de riscuri. Înlocuirea rimelurilor nu înseamnă doar grija pentru aspectul îngrijit al machiajului, ci și pentru bunăstarea și sănătatea dumneavoastră.
-
Pompați aerul în tubul de rimel
De câte ori ați pompat peria rimelului încercând să o acoperiți cu cât mai mult produs? Este o mare greșeală! Procedând astfel, introduceți aerul în tub, ceea ce reduce durata de viață a rimelului dumneavoastră.
Pentru a obține o cantitate optimă de rimel pe baghetă - răsuciți-o în tub sub un unghi mic pentru a culege produsul din interiorul flaconului. Rimelul se va lipi de baghetă mult mai bine, decât atunci când îl tot introduceți și scoateți din nou.
-
Vă uitați în sus în timpul aplicării rimelului
Tindeți să vă pătați pleoapele sau chiar să vă puneți rimel pe sprâncene? Probabil că vă uitați în sus atunci când vă aplicați rimelul. Încercați să o faceți cu privirea în jos, în mod ideal ținând ochii pe jumătate închiși. Astfel, veți evita aplicarea produsului pe piele și, în plus, veți crea o curbură mai frumoasă genelor. Mișcați întotdeauna peria înainte și înapoi pentru a separa mai ușor genele și pentru a le acoperi uniform cu rimel.
Atunci când priviți în sus în timpul aplicării rimelului, se întâmplă ceva rău și pe fruntea voastră. Vă adânciți ridurile de pe frunte, ceea ce poate accelera procesul de îmbătrânire a pielii.
O RECOMANDARE: Dacă se întâmplă să pătați pielea, nu o curățați imediat. Puteți finaliza machiajul fără griji, iar apoi pur și simplu răzuiți-o cu unghiile. Nu va rămâne nicio urmă. Pe de altă parte, rimelul umed are șanse mari să se întindă și să vă răpească din timpul prețios.
-
Genele inferioare - fie că aplicați prea mult rimel, fie că nu-l folosiți deloc
Probabil că este veșnica dilemă a rimelului. E important să găsiți un compromis rezonabil. Genele de jos trebuie, de asemenea, să fie acoperite cu rimel, deoarece poate exista un contrast puternic dacă sunt lăsate fără machiaj. Dacă nu există un echilibru între genele superioare și cele inferioare, acest lucru se observă și ochii par mai mici. Pe de altă parte, aplicarea excesivă a rimelului pe genele inferioare poate oferi un aspect ciudat și supraîncărcat al genelor.
Folosirea vârfului periei este cel mai bun mod de a aplica rimelul pe genele inferioare. Există, de asemenea, rimeluri cu un aplicator special subțire pentru a acoperi genele inferioare fără complicații.
NOTĂ: Dacă aveți pleoapele căzute, cel mai bine să nu aplicați rimelul pe genele inferioare. În caz contrar, ochii dvs. ar putea căpăta un aspect trist.
-
Folosiți adesea produse rezistente la apă
Poate părea nevinovat, însă formula densă a rimelurilor waterproof necesită mai mult timp petrecut pentru demachierea înainte de culcare. Obosite și frustrate, avem tendința de a freca pleoapele cu duritate, ceea ce este foarte periculos - de obicei, acest lucru rupe părul genelor sau îl face să cadă prematur. Nu uitați că, optând pentru rimelul rezistent la apă, decideți, de asemenea, să dedicați mai mult timp pentru a-l îndepărta delicat.
-
Nu vă demachiați
Dacă vă întrebați care este cel mai rău lucru pe care îl puteți face genelor voastre, acesta ar fi să uitați de îngrijirea lor. Orice tip de machiaj îngreunează genele și pielea, motiv pentru care este important să le permiteți să se odihnească noaptea. Mascara învăluie genele, așa că până și cele mai scumpe și mai bune formule pot dăuna genelor dvs. dacă le purtați prea mult timp. Uscăciunea genelor este garantată dacă tot uitați de îndepărtarea rimelului. Amintiți-vă întotdeauna să vă demachiați înainte de somn. Pe piață există șampoane speciale pentru sprâncene și gene, în cazul în care aveți chef să vă îngrijiți și mai mult genele.
Există o legătură între îngrijirea genelor și machiajul ochilor?
Îngrijirea zilnică a genelor are un mare impact asupra aspectului machiajului dvs. Mascara se fixează mai bine pe genele sănătoase. Dacă aveți genele rare, s-ar putea să vă treziți cu goluri vizibile după ce le acoperiți cu rimel. De aceea, trebuie să evitați greșelile de mai sus și să vă îngrijiți zilnic genele.
Îngrijirea genelor. Cum se întăresc genele?
Există trei cele mai populare și eficiente modalități de întărire a genelor, accesibile și prietenoase cu portofelul.
- Serum pentru gene. Sunt din ce în ce mai multe produse care ne ajută să obținem gene mai groase și mult mai puternice. Diferite seruri pentru gene au formule special concepute, care abundă în vitamine și nutrienți. Acestea acționează prin revitalizarea și protejarea genelor, precum și prin stimularea creșterii genelor.
- Ulei de ricin. Efectele sale pozitive sunt cunoscute demult, deoarece este un ulei popular pentru păr cu numeroase beneficii. Se dovedește a funcționa foarte bine, întărind sprâncenele și genele. Uleiul le lasă hrănite, mai groase și mai strălucitoare. Uleiul de ricin este genial pentru a stimula creșterea părului.
- Suplimentarea. Aportul optim de vitamine, minerale și nutrienți aduce beneficii pentru întregul organism. Orice deficiență se manifestă prin păr și unghii mai slabe. În farmacii putem găsi multe produse pe bază de plante pentru suplimentarea deficiențelor.
Citiți postarea noastră dacă doriți să aflați mai multe despre îngrijirea genelor.